Τι είναι η Farma Kriara:

Είναι μεγάλα κτήματα στην Κρήτη -στο μέρος με την μεγαλύτερη ηλιοφάνεια και το μεσογειακό κλίμα- και οι καλλιέργειές γίνονται με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο.

Τα προϊόντα είναι βιολογικά, εγκεκριμένα από τους διαπιστευμένους οργανισμούς πιστοποίησης.

Η προστασία του καρπού από τα έντομα γίνεται με δακοπαγίδες και δεν ψεκάζουμε με δηλητήρια τον καρπό και το φύλλο (τα οποία έχουν σαν αποτέλεσμα μέσω του χυμού των καρπών (του ελαιολάδου) να φθάνουν και να συσσωρεύονται αυτά στον ανθρώπινο οργανισμό).

Για τη λίπανση καλλιεργούμε φακές, αρακά, μπιζέλια, κουκιά, σίκαλη κ.α, τα οποία στη συνέχεια θάβουμε με το σκάψιμο, στο έδαφος και δεν ψεκάζουμε με χημικά το έδαφος για ν αντιμετωπίσουμε τα αγριόχορτα, με αποτέλεσμα αυτά να γίνουν το καλύτερο φυσικό λίπασμα για το δέντρο (χλωρή φυσική λίπανση) τα φυτά αυτά δεν τραβούν τα ίδια συστατικά από το έδαφος με αυτά που τραβά το δέντρο ούτε κατεβαίνουν στο ίδιο βάθος. Επίσης υπάρχουν στο κτήμα ζώα ελεύθερης βοσκής όπως πρόβατα, κατσίκια, κουνέλια, κότες, πάπιες.

Για τον δάκο και τ άλλα έντομα αντί να ψεκάζουμε και να λούζουμε τον καρπό κάθε τόσο με δηλητήρια προκειμένου να σκοτώσουμε τα έντομα που τρυπούν τον καρπό της ελιάς πολύ απλά τα εγκλωβίζουμε σε φυσικές δακοπαγίδες οι οποίες κρεμιούνται στα δένδρα καθ όλη την διάρκεια της ελαιοκομικής περιόδου, εως την συγκομιδή. (δείτε τις σχετικές φωτογραφίες παρακάτω.

Η δυναμικότητα μας δυστυχώς είναι μικρή λόγο της βιολογικής καλλιέργειας που δεν πιέζει το δένδρο για υπερπαραγωγή καρπών. Κυμαίνεται ανάλογα την ελαιοκομική χρονιά απο 1 εως 5 τόνους.

Θέλουμε καταναλωτές φίλους μας, που να είναι ευαισθητοποιημένοι με την προάσπιση της υγείας τους.

Τίποτα γενετικά τροποποιημένο δεν μπαίνει μέσα στα κτήματα.

Οι ελιές μαζεύονται έγκαιρα (από τον Νοέμβριο) και αλέθονται άμεσα ώστε το λάδι να κρατά μια λεπτή ελαφριά και ευχάριστη γεύση. (έχοντας έτσι απώλειες σε βάρος το οποίο θα κερδίζαμε αν μαζεύαμε πολύ αργότερα τους καρπούς όταν θα ήταν μεγαλύτεροι και βαρύτεροι με αποτέλεσμα να χάνουμε σε ποσότητα, όμως η ευχάριστη και ελαφριά φρουτώδες γεύση και η συνολική ποιότητα μας επιβραβεύει).

Το νερό με το οποίο ποτίζουμε είναι από γεώτρηση βάθους άνω των 100 μέτρων με κρυστάλλινη καθαρότητα.

Όλα τα στάδια που ακολουθούν, συνεχίζουν στον ίδιο ρυθμό.

Το ελαιοτριβείο και το συσκευαστήριο στα οποία αλέθουμε και συσκευάζουμε το ελαιόλαδο είναι επίσης πιστοποιημένα για την επεξεργασία βιολογικών προϊόντων κ.τ.λ.

Η έκθλιψη του καρπού για την αποκομιδή του ελαιολάδου γίνετε με την μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης ώστε να διατηρούνται αναλλοίωτα όσο το δυνατών περισσότερα θρεπτικά συστατικά και άλλα ωφέλημα χαρακτηριστικά του ελαιολάδου.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τα προιόντα μας εδω:


Προηγούμενη σελίδα | Κεντρική σελίδα! Σημειώνουμε οτι οι φωτογραφίες του σιτε είναι απο τα κτήματα Κριαρά !